5A

Type
Promo
Spilletid
5 min
Premiere
2009
Om filmen

5A er et dokumentarisk portræt af busruten og dens passagerer. Et portræt af en lille del af Danmark.

 

Bussen kører på tværs af København fra Københavns lufthavn i Kastrup, via Amagerbrogade, over indre by, ned af Nørrebrogade og ud af Frederikssundsvej for at ende ved Husum torv.

Ruten illustrerer vi med billeder af det alsidige pulserende bymiljø i København, både udefra og indefra bussen - for at illustrere det globale i det lokale.

Vi vil vise bussen som et samlingssted for integration. En global verden på hjul – alle kører mod et mål uanset baggrund, tro eller etnicitet. 

Et øjebliksbillede af et multikulturelt Danmark i udvikling.

Filmen er bygget op omkring interviews med passagererne i 5A, hvor vi igennem få spørgsmål vil vise et billede af København og dens indbyggere. Skildre passagerernes dagligdag, håb, drømme, fordomme og tolerance for derigennem at vise dem som hele mennesker og ikke som ikoner for fordomme, racisme o.a.

Formålet er at vise at vi alle er stort set ens når vi ser igennem fordomme, hudfarve, religiøse symboler og politiske overbevisninger og lære at forstå og sætte pris på forskelligheden.

Til sidst er det meningen at man danne sig et billede af danskerne som helhed – hvordan vi er, ser ud og hvad det er vi sidder og tænker på i bussen.